Доступність посилання

ТОП новини

Економія коштів на покупку ліків через міжнародні організації сягне 60% – МОЗ


За попередніми даними міжнародних організацій, економія коштів під час закупівель ліків для України за програмами «туберкульоз» і «онкологія» складе від 30% до 60%. Такі дані озвучили на прес-конференції спільно Міністерством охорони здоров’я України, народними депутатами і громадськістю на основі попереднього аналізу результатів закупівель ліків міжнародними організаціями.

«На сьогодні маємо інформацію, що попередньо по програмі «онкології», маючи акцепти по 30 препаратах, ми можемо говорити про більш ніж 60-відсоткову економію коштів у порівнянні з цінами 2014 року, – зазначив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець. – Важливо відзначити, що перші поставки ми очікуємо вже цього місяця, щоб покрити дефіцит необхідних ліків».

За попередньою інформацією від ПРООН, у частині програм закупівлі лікарських засобів і засобів медичного призначення для лікування туберкульозу у процесі прозорого тендеру вдасться зекономити більше ніж 30% коштів у порівнянні з 2014 роком, попри інфляцію та зростання курсу долара.

Крім того, сторони відзначили, що тендери ще не закінчені і міжнародні організації наразі перебувають на фінальному етапі підписання договорів.

У 2015 році Міністерство охорони здоров’я передало закупівлі ліків трьом міжнародним організаціям: ЮНІСЕФ, ПРОООН і Crown Agents. Всього було передано закупівлі за 12 державними програмами на загальну суму близько 2,2 мільярда гривень, що склало близько 60% всіх коштів, виділених на закупівлю ліків.

12 січня 2016 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову про передачу у 2016 році всіх державних закупівель ліків міжнародним організаціям. Загалом закупити ліків планується на понад 4,1 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG