Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан закликав створити «дорожню карту» для мирного процесу між талібами і афганським урядом


Перший раунд переговорів в Ісламабаді, 11 січня 2016 року
Перший раунд переговорів в Ісламабаді, 11 січня 2016 року

Пакистан закликав створити «дієву дорожню карту» для мирного процесу між талібами і афганським урядом. Про це в суботу заявив в Ісламабаді радник Пакистану у закордонних справах Сартадж Азіз на початку переговорів.

«На нашу думку, чіткий, добре визначений і дієвий план з мирного процесу між групами афганського уряду і талібів дуже важливий», – сказав представник Пакистану.

Азіз також наголосив, що план цей має бути «спрямований на те, щоб переконати максимальну кількість груп талібів приєднатися до мирних переговорів».

Попередні раунди переговорів чотирьох країн закінчилися обіцянкою зустрітися знову, але Азіз заявив, що цього разу хоче бачити «дорожню карту» щодо миру за підсумками одноденної зустрічі.

Він також висловив переконаність, що спільні зусилля квартету допоможуть переконати талібів приєднатися до переговорного процесу про мир і привести до «значного скорочення насильства».

У суботу в пакистанському Ісламабаді триває третій раунд переговорів, покликаних закласти основу для мирного врегулювання конфлікту між Кабулом і талібами. Проводять зустріч, представники Афганістану, Пакистану, Сполучених Штатів і Китаю – без участі представників руху «Талібан».

Перший раунд переговорів в Ісламабаді відбувся 11 січня, другий раунд пройшов 18 січня в Кабулі. Таліби в жодному із них участі не брали, бо наполягають на виведенні всіх іноземних військ з Афганістану, перш ніж сядуть за стіл переговорів. Таліби також вимагають звільнення ув'язнених побратимів і встановлення ісламського правління.

XS
SM
MD
LG