Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 37 нових обстрілів за день


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У прес-центрі штабу воєнної операції на сході України повідомили, що обстріли українських позицій не припиняються, і з початку доби зафіксовано 37 випадків порушення сепаратистами режиму припинення вогню.

Зокрема, в передмісті Донецька зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру бойовики вели вогонь по укріпленнях українських сил у Пісках та Опитному. По українських позиціях в Мар’їнці, Авдіївці та на шахті «Бутівка» противник ще й застосовував гранатомети різних систем. Із боку Старомихайлівки з кулеметів великого калібру та автоматичних станкових гранатометів вони вели вогонь по Красногорівці. В районі тимчасово окупованої Горлівки з гранатометів та кулеметів великого калібру були обстріляні опорні пункти українських сил у Новгородському та Миронівському. А по українських позиціях у Троїцькому бойовики вели вогонь із мінометів.

Неспокійно було й на маріупольському напрямку, там противник із кулеметів великого калібру обстріляв опорний пункт українських сил біля Гранітного, повідомили у штабі.

За всю попередню добу, як повідомляли раніше українські військові, сепаратисти відкривали вогонь по їхніх позиціях 47 разів.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, ще раніше в неділю, 7 лютого, звинуватили українських силовиків у 25 порушеннях режиму припинення вогню і 40 обстрілах окупованих територій протягом попередньої доби з 82-міліметрових мінометів і автоматичних станкових гранатометів, зокрема, в селищах Олександрівка, Жабуньки, Спартак, околицях «Вольво-центру» й аеропорту в Донецьку.

Луганські сепаратисти ще вранці заявляли про один обстріл їхніх позицій у Калинівці з боку українських сил попередньої доби.

Режим припинення вогню і відведення важких озброєнь від лінії контакту є серед умов низки укладених у білоруському Мінську домовленостей, відомих разом як мінські домовленості. Але ці умови вже багато разів зривалися. Востаннє режим припинення вогню в зоні бойових дій на сході України оголошували з 14 січня, але й відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші» й заперечували звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG