Доступність посилання

ТОП новини

Служба зовнішніх зв’язків ЄС популяризує свою веб-сторінку російською мовою


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Служба зовнішніх зв’язків ЄС закликала російськомовне населення сусідніх держав та країн-членів співдружності відвідувати офіційну російськомовну версію свого сайту.

«Мільйони людей у всьому світі говорять російською і розуміють російську мову. Йдеться не лише про жителів Росії, Білорусі та України, але й громадян країн-членів Європейського союзу. Для Європейського союзу стратегічно важливо вчинити так, щоб його політика була почута і зрозуміла тими, хто вважає за краще читати про неї російською мовою», – мовиться в повідомленні дипломатичної служби.

На сайті представлений широкий спектр матеріалів: про санкції щодо Росії, про життя людей в Україні, про зусилля ЄС на Близькому Сході та інші.

Так само там будуть публікуватися нові матеріали, спрямовані на викриття дезінформації.

«Цей російськомовний сайт і сайт представництва Європейського союзу в Російській Федерації будуть взаємно доповнювати один одного», – додають в Європейській службі зовнішніх дій.

Адміністратором новин зовнішньополітичного відомства ЄС російською мовою є так звана Оперативна робоча група East StratCom – підрозділ, створений при дипломатичній службі ЄС на тлі розгортання Росією широкої пропагандистської та дезінформаційної кампанії.

Ще у травні минулого року у Європарламенті заявляли про необхідність виділення коштів на протистояння російській дезінформації.

XS
SM
MD
LG