Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: детективи НАБУ розслідують понад 50 справ на понад мільярд гривень


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Детективи Національного антикорупційного бюро України розслідують понад 50 кримінальних проваджень на суму понад 1 мільярд гривень. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

«Лише два місяці тому детективи НАБУ зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань перші кримінальні правопорушення, а сьогодні вже розслідується понад 50 справ на загальну суму, що перевищує мільярд гривень. Були передані з усіх відомств саме до НАБУ найбільш принципові, важливі розслідування у справах корупції», – сказав він під час церемонії складання присяги співробітниками управління спеціальних операцій НАБУ.

«Країна, влада і я чекаємо від Національного антикорупційного бюро рішучої, безкомпромісної і ефективної роботи з викорінення корупції в Україні», – додав Порошенко.

У квітні минулого року призначили Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро. Проте Антикорупційне бюро зареєструвало перші провадження лише у грудні минулого року, оскільки влітку проводився конкурс на посаду детектива НАБУ і лише у листопаді минулого року призначили керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях.

Без створення цієї прокуратури працювати Національне антикорупційне бюро (НАБ) не могло.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG