Доступність посилання

ТОП новини

Пасішник заперечує своє відсторонення через розслідування НАБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Андрій Пасішник заперечує своє відсторонення від виконання обов’язків виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» і заявляє, що написав заяву про відпустку.

«Мене ніхто не відстороняв, я особисто ухвалив рішення піти у відпуску для уникнення зайвого ажіотажу навколо цих політичних подій і трохи відпочити від цього бруду», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше сьогодні прес-служба «Нафтогазу» повідомила, що у зв’язку з початком кримінального провадження Національним антикорупційним бюро України щодо заяви міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, виконавчий директор «Нафтогазу» відсторонений від виконання обов’язків до завершення цього провадження.

3 лютого Абромавичус подав у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, сказав міністр, йому в заступники хотіли нав’язати нинішнього виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства і запропонував Абромавичусу пройти поліграф.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

XS
SM
MD
LG