Доступність посилання

ТОП новини

Криворіжці, що голодували в Раді, позиваються до депутата «через образу честі та гідності»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Жителі Кривого Рогу, які брали участь у голодуванні під кабінетом голови Верховної Ради України в січні, звернулись до суду з позовними вимогами до народного депутата від «Опозиційного блоку» Костянтина Павлова про захист своєї честі та гідності. Про це Радіо Свобода повідомила громадська активістка, юрист Інна Іванченко.

За даними Іванченко, яка готувала позов, заява подана в середу до Центрально-Міського районного суду Кривого Рогу.

Як вона зазначила, люди, які брали участь в голодуванні, обурені словами народного депутата Костянтина Павлова, сказаними на їхню адресу під час виступу в парламенті.

«Криворіжці голодували у Верховній Раді 7 днів. У цей час, 26 січня, коли законопроект про нові вибори мера ще не був підписаний Володимиром Гройсманом, виступаючи із зали Верховної Ради, народний депутат, який обирався по 31 виборчому окрузі в Кривому Розі, Костянтин Павлов сказав про те, що треба ще подивитись на тих людей, які оголосили голодування. Мовляв, ці люди позбавлені батьківських прав, стоять на обліку в психоневрологічному диспансері, у нарколога, мають проблеми із законом тощо. Цю інформацію розтиражували ЗМІ – телеканали, сайти. П’ятеро людей, які голодували всі сім днів, – а це працівниця дитсадка, пенсіонерка, журналістка, робітник і боєць АТО, який є кавалером Ордену «За мужність», – були дуже обурені, адже це неправда. У декого з них почались проблеми на роботі. На вічі ми ухвалили рішення звернутись до суду про захист їхньої честі та гідності», – розповіла Іванченко.

Як зазначила громадська активістка, в своєму позові криворіжці просять суд визнати інформацію, оприлюднену депутатом, недостовірною, а від самого народного депутата вимагають вибачень під час виступу на найближчій сесії та компенсації моральних збитків.

«Загальна сума компенсації моральних збитків – 100 тисяч гривень», – сказала Іванченко.

Костянтин Павлов поки не відреагував на цю заяву.

З 20 по 26 січня 2016 року жителі Кривого Рогу організували голодування під кабінетом голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з вимогами підписання закону, ухваленого парламентом, про призначення нових виборів криворізького мера на 27 березня.

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 49,24% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагала перерахунку голосів, кажучи про фальсифікації. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляли, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG