Доступність посилання

ТОП новини

Українські консули відвідали заарештованого в Росії українця Литвинова


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Росія допустила українського консула до заарештованого в Росії громадянина України Сергія Литвинова, повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України у Facebook.

«В ході зустрічі з Сергієм Литвиновим консульські посадові особи переконалися в задовільному стані його здоров’я та перевірили умови його тримання та харчування», – йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадали, що чергове судове засідання у справі Литвинова відбудеться 11 лютого в приміщенні Тарасівського районного суду Ростовської області.

Раніше МЗС висловлювало стурбованість інформацією про застосування до Литвинова під час слідства тортур з метою отримання необхідних свідчень.

МЗС обурений продовженням Тарасівським районним судом Ростовської області Росії терміну утримання під вартою Литвинова до серпня. У відомстві вимагають від російської сторони припинити політичне переслідування українця і забезпечити його негайне звільнення.

У травні минулого року правозахисники заявляли, що щонайменше 11 українців, серед яких і Литвинов, залишаються ув’язненими в Росії з політичних мотивів.

Як повідомляв адвокат українця Віктор Паршуткін, селянина з Луганщини Сергія Литвинова, який ніколи не брав до рук зброї і мав проблеми з розумово-психічним розвитком, арештували в Росії влітку 2014 року і звинуватили в розстрілі 39 людей, які, за версією слідства, відмовилися вступити в лави добровольців української армії, зґвалтуванні та вбивстві 8 жінок і 12-річної дівчинки. Але батальйон «Дніпро-1», участь у якому приписує Литвинову Слідчий комітет Росії, ніколи не діяв у тому районі, і такого бійця в ньому ніколи не було. Згодом проти українця висунули інше звинувачення, в розбої.

У грудні минуло року у Росії припинили одну зі справ проти громадянина України Сергія Литвинова, раніше обвинуваченого в убивстві майже 40 осіб під час боїв на Донбасі.

Наприкінці грудня 2015 року щодо Литвинова затвердили обвинувальний акт за частиною 3 статті 162 Кримінального кодексу Російської Федерації (розбій, до 12 років).

XS
SM
MD
LG