Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині без газу залишилися чотири села з лікарнями та школами


На Дніпропетровщині без газу залишилися чотири населених пункти в Магдалинівському районі. Інформацію про це в п’ятницю офіційно підтвердили в підприємстві «Дніпропетровськгаз».

За даними підприємства, в селах Гупалівка, Дмухайлівка, Чернетчина та Мусієнкове без газу й опалення другу добу поспіль перебувають понад тисяча житлових будинків, два промислових підприємства, 18 бюджетних організацій, чотири школи, три дитячих садка, три амбулаторії та лікарня.

Як пояснили в «Дніпропетровськгазі», припинення подачі газу сталось через «форс-мажорні обставини»: у зв’язку з призупиненням дії спеціальних дозволів на користування надрами Державної служби геології України наразі зупинено видобуток газу на Юр’ївському родовищі та постачання газу в мережі Магдалинівського району.

«ПАТ «Дніпропетровськгаз» були проведені переговори з керівництвом підприємства«Полтаванафтогаз» про перенесення терміну припинення подачі газу і направлено лист до Дніпропетровської ОДА з описом ситуації, що склалася. Зі свого боку компанія ПАТ «Дніпропетровськгаз» пропрацювала технічні можливості альтернативного газопостачання з ГПУ «Шебелинкагазвидобування» і НГВУ «Полтаванафтогаз». Для цього треба побудувати 150 метрів газопроводу високого тиску», – заявили газопостачальними.

Як поінформували в компанії, обласна та районна влада мають вирішити питання про виділення коштів на будівництво тимчасового газопроводу й узгодити це з ПАТ «Укрнафта», земляні роботи для прокладання тимчасового газопроводу вже розпочались.

«Орієнтовний термін відновлення газопостачання – 3-4 діб», – йдеться в повідомленні «Дніпропетровськгазу».

Водночас у сільрадах сіл, які залишились без газу, повідомили, що через припинення газопостачання склалась складна ситуація: рятувальники почали доправляти селянам дрова, однак пічне опалення є не в усіх будинках.

XS
SM
MD
LG