Доступність посилання

ТОП новини

В Криму 12 лютого тривають обшуки в будинках кримських татар – адвокат


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В анексованому Росією Криму 12 лютого тривають обшуки в будинках кримських татар. За інформацією кримського адвоката Еміля Курбедінова, всього проходять близько десятка обшуків. Про це він сказав в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

За його словами, обшуки проходять в Бахчисарайському районі (село Вікторівка), Нижньогірському і Джанкойському (село Перепілкине) районах Криму.

«Точна кількість обшуків ще невідома, вони ще тривають, ми інформацію перевіряємо, але вже можу сказати, що не менше десятка всього по Криму. Обшуки проводять в будинках кримських татар, кримських мусульман», – зазначив адвокат.

Коментарів правоохоронних органів Криму, призначених російською владою, щодо нових обшуків на півострові поки що немає.

У Криму 11 лютого відбулися обшуки в будинках кримських татар. Були затримані 12 людей, після допитів більшість відпустили. Пізніше призначена російською владою прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що кримське управління ФСБ Росії затримало чотирьох людей в рамках кримінальної справи за фактом діяльності «терористичної організації «Хізб ут-Тахрір».

У Меджлісі кримськотатарського народу ці обшуки назвали новою хвилею репресій проти кримських татар.

Міністерство закордонних справ України в зв’язку з цим 12 лютого висловило протест і закликало посилити тиск на Росію.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG