Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко Путіну: в Україні не «громадянська війна», а російська агресія


Президент України Петро Порошенко під час виступу на Мюнхенської конференції з питань безпеки, 13 лютого 2015 року
Президент України Петро Порошенко під час виступу на Мюнхенської конференції з питань безпеки, 13 лютого 2015 року

Президент України Петро Порошенко заявив, що бойові дії, які тривають на Донбасі, не є «громадянською війною», а агресією, яку здійснює Росія на частині сходу країни. Про це Порошенко сказав під час під час президентської панелі в рамках конференції з питань безпеки у Мюнхені в суботу.

«Десятки російських солдат, які утримуються – доказ світу російської військової агресії проти України. Пане Путін, це не громадянська війна в Україні – це ваша агресія», – сказав Порошенко.

Він також наголосив, що вести діалог із Росією на міжнародному рівні можливо лише після того, як вона виведе свої війська з України та припинить бомбардування в Сирії.

«Мені зараз дуже не подобається та ідея, що деякі лідери починають казати про те, що нам терміново потрібен діалог з Росією, забути про все, що відбувається у світі. Я хочу нагадати всім вам, що в 2008 році після так званої «громадянської війни» у Грузії, проти фактичної російської агресії, в 2010 році було багато голосів давайте зробимо діалог з Росією, забудьте про Грузію, забудьте про Молдову і Придністров’я, забудьте про російську окупацію, давайте припинимо агресію. Чи зупинилася агресія тоді? Анексія Криму зупинилася? Чи зупинило це російську агресію в Сирії? Чи готова Росія відвести свої війська? Хіба Росія пустила ОБСЄ?» – зазначив Порошенко.

13 лютого у Мюнхені прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав бойові дії на сході України «громадянською війною», гуманітарну ситуацію там «складною», а відповідальність за виконання Мінських угод поклав передусім на Україну.

Росія у 2014 році окупувала український Крим і здійснює підтримку сепаратистів на сході України. В питанні захоплення Криму Москва вказує на те, що «відновила історичну справедливість», а щодо збройного конфлікту на Донбасі запевняє, що її військових там нема, але можуть бути «добровольці».

На цю ж тему:

13.02.2016
Порошенко Путіну, Медведєву і Лаврову: припиніть займатися пропагандою в Європі

«Ми не дамо вам навіть найменшої можливості займатися пропагандою, пропагандою кремлівського стилю для отруєння думки європейських народів» далі

XS
SM
MD
LG