Доступність посилання

ТОП новини

КПП «Мар’їнка» тимчасово закритий через обстріли сепаратистів – штаб АТО


У штабі АТО заявляють про тимчасове закриття контрольно пропускного пункту біля Мар’їнки Донецької області через обстріли підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі.

«У районі проведення АТО не припиняються обстріли позицій Збройних сил України проросійськими найманцями. З початку доби вони 20 разів відкривали вогонь по наших опорних пунктах. Через бойові зіткнення, які відбулися у районі Мар’їнки, щоб не наражати на небезпеку мирних мешканців, контрольний пункт в’їзду/виїзду «Мар’їнка» був змушений тимчасово призупинити роботу», – мовиться у повідомленні прес-центру штабу АТО, опублікованому увечері 13 лютого.

«У передмісті Донецька з гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні українські укріплення у Пісках, Опитному та Авдіївці. Неспокійно було і у районі Троїцького, де бойовики вели вогонь по нашому опорному пункту з великокаліберного кулемету. На Маріупольському напрямку противник з мінометів калібру 82 мм обстріляв позиції українських військ в Павлополі та Талаківці. По нашому опорному пункту в Гранітному ворог застосував протитанковий ракетний комплекс», – зазначили у штабі АТО.

Підтримувані Росією сепаратисти угруповання «Донецька народна республіка» заявляють, що українські військові минулої ночі обстріляли населені пункти Трудівське і Олександрівку біля Донецька. Апідтримувані Росією сепаратисти угруповання «Луганська народна республіка» кажуть, що упродовж тижня Збройні сили України 10 разів обстріляли їхню «міліцію».

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG