Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на Донбасі сепаратисти почали частіше використовувати міномети


Військова техніка проросійських сепаратистів, архівне фото
Військова техніка проросійських сепаратистів, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі представники незаконних збройних формувань почали інтенсивніше використовувати міномети калібру 120 та 82 міліметрів.

Як повідомляють у прес-центрі штабу, сьогодні під мінометний обстріл потрапили опорні пункти українських військових в Красногорівці, Талаківці та Зайцевому. Окрім того, в Красногорівці підтримувані Росією сепаратисти застосували великокаліберні кулемети та БМП, додають в штабі.

За цими даними, з гранатометів та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по укріпленнях українських військових в Новотроїцькому, Мар’їнці, Авдіївці, Новгородському, Опитному, Пісках та на шахті Бутівка.

Опорні пункти військових в Луганському сепаратисти обстріляли з великокаліберних кулеметів та протитанкового ракетного комплексу, а на маріупольському напрямку неподалік Гнутова бойовики застосовували міномети та стрілецьку зброю, зазначають у штабі АТО.

З початку доби, за даними українських військових, сепаратисти 39 разів відкривали вогонь.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах заявляють, що українські військові за минулу добу 20 разів порушили режим тиші. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість щодо припинення вогню у зоні бойових дій на сході України. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші», обстріли тривають

XS
SM
MD
LG