Доступність посилання

ТОП новини

Збереження санкцій ЄС буде політичним рішенням на підтримку українського народу – Касько


Віталій Касько
Віталій Касько

Консультації з представниками Євросоюзу про продовження санкцій щодо українських посадовців часів президентства Віктора Януковича проведені у Києві, позиції узгоджені, заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько, який сьогодні оголосив про свою відставку.

«Якщо до п’ятого березня слідство не допустить чергових провалів, таких, як рішення судів у справі Іванющенка, чи тому подібних, надія на збереження санкцій наступного року залишається», – зазначив він.

За словами Каська, якщо це станеться, це буде політичним рішенням Ради ЄС на підтримку українського народу з надією на подальші кардинальні зміни у правоохоронній системі.

У січні дипломати Європейського союзу провели дебати щодо продовження санкцій, пов'язаних з анексією Криму та проти Януковича і його соратників. Термін дії цих санкцій спливає у березні.

Раніше видання Wall Street Journal попереджало, що через бездіяльність української прокуратури санкції щодо Януковича і його оточення можуть скасувати вже навесні. Ці санкції передбачають замороження активів та заборону на в’їзд.

Очікується, що остаточне рішення Рада міністрів ЄС ухвалить до кінця лютого.

Проти Януковича та ще 16 чиновників обмеження були запроваджені через підозри у незаконному привласненні державних коштів і порушенні прав людини. У європейському санкційному списку за дії проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України перебуває 149 осіб та 37 компаній.

XS
SM
MD
LG