Доступність посилання

ТОП новини

Луценко просить Раду ухвалити «безвізові законопроекти» у вівторок до звіту уряду


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Керівник фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко просить Верховну Раду ухвалити законопроекти, необхідні для лібералізації візового режиму, до звіту уряду.

«Від імені нашої фракції я прошу й вимагаю від колег завтра в першій половині дня розглянути більш важливі питання… Прошу завтра ухвалити подані президентом закони, необхідні для ухвалення рішення про безвізовий режим. Ми перебуваємо за півкроку від цього рішення, яке в ЄС мають розглянути лише наприкінці лютого», – сказав Луценко на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Луценко зауважив, що також необхідно розглянути проект закону про скасування норми щодо відтермінування введення електронного декларування.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив профільним комітетам парламенту в понеділок розглянути законопроекти з «безвізового пакета», щоб цього тижня народні депутати могли їх ухвалити.

12 лютого президент України Петро Порошенко вніс на розгляд парламенту пакет з трьох законопроектів, спрямованих на виконання умов запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Йдеться про проект змін до закону «Про прокуратуру», проект змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів та проект закону, спрямований на повну імплементацію Директиви ЄС про арешт та конфіскацію предметів злочинної діяльності та доходів від неї.

21 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію з позитивною оцінкою виконання Україною, Грузією і Молдовою плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Наприкінці 2015 року Європейська комісія заявила, що Україна виконала критерії для лібералізації Європейським союзом візового режиму для громадян України.

XS
SM
MD
LG