Доступність посилання

ТОП новини

Лайчак: вирішення безпекових проблем неможливе без зміни позиції Росії


Мірослав Лайчак
Мірослав Лайчак

Протистояння між Росією та Заходом, викликане цілою низкою безпекових проблем, зокрема, щодо сирійського конфлікту, може припинитися тільки за умови, якщо з боку Москви припиниться діаметрально протилежне трактування цих проблем, заявляє голова МЗС Словаччини Мірослав Лайчак. Так він прокоментував заяву російського прем’єр-міністра Дмитра Медведєва щодо настання нової Холодної війни.

«З виступів представників Росії чітко видно, що розуміння цих проблем дуже відрізняються і навіть є протилежними… Однак доти, поки Росія трактує ці проблеми діаметрально протилежним способом, я не маю оптимізму щодо їх вирішення», – заявив він.

Для того, щоб між державами-союзницями НАТО і Росією відновилося порозуміння щодо цілої низки «невирішених складних проблем, насамперед, слід визначитися, у чому саме полягає їхня суть», додає голова словацької дипломатії.

Водночас Мірослав Лайчак наголосив, що твердження про скочування до нової Холодної війни було відкинуте цілою низкою інших чільних політиків, що взяли участь у роботі Мюнхенської безпекової конференції.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки 13 лютого заявив, що відносини Росії і країн НАТО скотилися до нової Холодної війни. «Мало не щодня нас оголошують найстрашнішою загрозою то для НАТО в цілому, то окремо для Європи, то для Америки та інших країн. Знімають страшні фільми, в яких росіяни починають ядерну війну. Я іноді думаю: ми в 2016-му сьогодні чи в 1962-му?» – сказав Медведєв.

За словами голови російського уряду, загрози, які існують, полягають «зовсім в іншому».

XS
SM
MD
LG