Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі втрат серед українських військових немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора підтримувані Росією сепаратисти 71 раз порушили режим тиші, зокрема використовуючи важке озброєння.

«Противник продовжує дотримуватися тактики прицільних обстрілів позицій сил АТО, епізодично використовуючи міномети. Найбільш напружена обстановка зберігається у Зайцевому, Майорську, Пісках та Красногорівці. Бойовики відкривають вогонь як вдень, так і вночі», – сказав Лисенко.

Речник АТО зазначив, що на маріупольському напрямку вчора бойовики порушували режим тиші у Мар’їнці, Талаківці та прилеглих територіях.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомляють, що українські військові вночі обстріляли село Жабічеве і околиці «Вольво-Центру» біля Донецька. Луганські сепаратисти заявляють про обстріли населених пунктів Калинівка і Червоний Лиман.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG