Доступність посилання

ТОП новини

На Буковині активісти продовжують блокувати російські вантажівки


Блокада російських фур триває (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Блокада російських фур – триває

На Буковині активісти продовжують блокувати російські вантажівки на митному пункті пропуску «Порубне» на українсько-румунському кордоні.

Окрім цього, як стверджують активісти, вони контролюють рух таких вантажівок ще на двох митних пунктах Чернівецької області.

Активісти кажуть, що рішення уряду про припинення транзитних переміщень російських вантажівок територією Україниїх не влаштовує, вимагають заборони перевезення російських товарів, до цього – продовжують акцію цілодобової та безстрокової блокади.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося практично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії.

Минулого тижня в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням

Сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

XS
SM
MD
LG