Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти збільшили кількість обстрілів з застосуванням мінометів


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що підтримувані Росією сепаратисти збільшили кількість обстрілів з застосуванням мінометів.

Як повідомляє прес-центр штабу, неподалік Комінтернова бойовики здійснили обстріляли позиції українських військових з мінометів калібру 82 та 120 мінометів, також з мінометів обстріляли позиції в Гнутові, Красногорівці та Зайцеві.

«З гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти відкривали вогонь по наших опорних пунктах в Миколаївці, Новгородському, Пісках та Мар’їнці. Неспокійно було в Авдіївці, де ворог обстріляв українські позиції зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

Загалом з початку доби сепаратисти 29 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, додають у штабі АТО.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомляють, що українські військові вдень обстріляли село Жабічеве і територію Донецького аеропорту. Луганські сепаратисти заявляють про обстріли населених пунктів Калинівка і Червоний Лиман.

Напередодні у штабі АТО заявляли, що сепаратисти стали частіше використовувати міномети.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG