Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 3 військових загинули, 6 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі троє українських військових загинули, шість поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора ситуація на лінії зіткнення на Донбасі загострилася.

Мотузяник повідомив, що на луганському напрямку підтримувані Росією сепаратисти двічі порушили режим тиші північніше від Бахмутської траси.

На донецькому напрямку вчора по позиціях українських військових бойовики випустили понад 200 мін, також вони застосовували самохідні артилерійські установки, додав речник АТО.

«Найбільш запеклі бої тривають на лінії фронту Зайцеве – Майорськ. Вчора на цих рубежах відбулося більш як десяток ворожих мінометних обстрілів. Окрім цього, окупанти застосували артилерію – 122-мм САУ «Гвоздика». Також півтора десятка ворожих обстрілів позицій сил АТО відбулося південніше, поблизу селища Новгородське», – сказав він.

За словами Мотузяника, на маріупольському напрямку тривають систематичні обстріли позицій сил АТО поблизу Красногорівки та Мар’їнки.

Сепаратисти з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах звинувачують українських військових в обстрілі селища Зайцеве біля Горлівки. Луганські сепаратисти про обстріли не повідомляють.

Напередодні у штабі АТО заявляли, що сепаратисти стали частіше використовувати міномети.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG