Доступність посилання

ТОП новини

Суд подовжив арешт звинувачених у розстрілі 48 майданівців трьох екс-беркутівців


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Святошинський районний суд Києва подовжив до 26 лютого включно запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, звинувачених у вбивстві 48 активістів Євромайдану.

На початку лютого Генпрокуратура повідомила про направлення до суду обвинувальних актів стосовно трьох співробітників спецпідрозділу «Беркут», яким інкримінують вбивство 48 активістів Євромайдану і завдання вогнепальних поранень 85 учасникам акцій протесту.

Як повідомив керівник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, встановлено, що правоохоронці у лютому 2014 року застосовували проти громадян зброю з порушенням нормативних актів МВС і законів України, що регламентують ці дії.

За словами Горбатюка, «цим особам інкримінується вчинення терористичного акту, перевищення службових обов’язків, навмисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною Сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG