Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк виступає в парламенті зі звітом


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Верховна Рада України почала заслуховувати звіт Кабінету міністрів. В урядовій ложі зібралися члени Кабміну. На даний час у парламенті виступає прем’єр Арсеній Яценюк, який розповідає про досягнення його уряду.

Перед цим голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що парламент може розглянути питання про недовіру уряду Арсенія Яценюка у разі, якщо буде подано 150 підписів депутатів щодо цього.

Тим часом, під стінами Верховної Ради України 16 лютого зібралися активісти з плакатами із вимогою відставки Кабінету міністрів.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів упущений, й існує запит на повне перезавантаження.

При цьому Порошенко вважає, що «тотальне переформатування» уряду має відбуватися на основі чинної коаліції у складі «Блоку Петра Порошенка-Солідарність», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини».

Напередодні у Верховній Раді були зареєстровані два проекти постанови щодо оцінки діяльності уряду – про визнання її незадовільною і задовільною. Авторами негативного проекту стала група депутатів від фракцій «Блок Петра Порошенка», «Самопоміч» та «Батьківщина», автором позитивного – народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Наталія Новак.

Минулого тижня лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляв, що на той час уже три фракції – «Самопоміч», «Батьківщина» і «Радикальна партія» – заявили, що не хочуть бачити Арсенія Яценюка на посаді прем’єра. Після цього у фракції «Народний фронт» (цю партію очолює Яценюк) заявили, що уряд коаліції «Європейська Україна» сформований п’ятьма парламентськими фракціями і є не персональним «урядом Арсенія Яценюка», а коаліційним урядом, очолюваним прем’єром Яценюком, тому відповідальність за роботу Кабінету міністрів несуть усі фракції коаліції.

Згодом, 14 лютого, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що його не цікавить «дріб’язкова боротьба українських політиків за владу». Раніше він неодноразово заявляв про готовність піти у відставку, якщо буде відповідне рішення депутатів.

XS
SM
MD
LG