Доступність посилання

ТОП новини

Наступне підвищення тарифів на енергоносії буде з 1 квітня – Яценюк


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Наступне підвищення тарифів на енергоносії відбудеться з 1 квітня за будь-якого уряду, заявив під час звіту у парламенті прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Вся українська влада відповідно до програми дій уряду, яка схвалена парламентською коаліцією, зобов’язана далі проводити реформи енергетичних тарифів. Наступний етап зміни енергетичних тарифів, їх підвищення, – це 1 квітня», – заявив Яценюк.

3 березня 2015 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, своєю постановою підвищила з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 раза – до 3 600 гривень за тисячу кубометрів палива. Згідно з рішенням комісії, мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня за максимального споживання палива обсягом до 200 кубометрів на місяць.

У разі перевищення встановленого мінімального обсягу подальші обсяги оплачуються з розрахунку 7 188 гривень за тисячу кубометрів, також у період з 1 травня по 30 вересня вартість природного газу для населення становитиме 7 188 гривень за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.

XS
SM
MD
LG