Доступність посилання

ТОП новини

Обама переконаний, що Трампу не бути президентом


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Чинний президент США Барак Обама переконаний, що кандидат від Республіканської партії, мільярдер Дональд Трамп не стане президентом в ході виборів у листопаді цього року. Про це Обама заявив під час свого виступу у Каліфорнії.

«Трампу не бути президентм. І причина в тому, що я твердо вірю в американський народ. І я думаю, що вони розуміють: бути президентом – це серйозна робота. Це не вести ток-шоу чи реаліті-шоу. Це не рекламна кампанія, не маркетинг. Це – складно», – сказав Обама.

Президент США також вкотре розкритикував мільярдера Дональда Трампа та інших республіканців, що балотуються на посаду президента, через їхні антимусульманські погляди і бачення проблеми змін клімату.

«Йдеться не просто про Трампа. Подивіться на заяви з боку інших кандидатів.Є не один кандидат від республіканців на праймеріз, який думає, що ми не повинні нічого робити в питанні змін клімату», – сказав Обама.

На його думку, пропозиція Трампа заборонити в’їзд до США мусульманам може підвищити антимусульманські настрої в країні, що є «дуже тривожним».

Раніше Республіканська партія США запропонувала повністю припинити фінансування урядом США Міжурядової групи експертів зі зміни клімату. А представник республіканеців Дональд Трамп запропонував заборонити в’їзд до США мусульманам після того, як у грудні минулого року мусульманська пара відкрила вогонь по соціальному центру послуг в американському місті Сан-Бернардино (штат Каліфорнія). Тоді загинули 14 людей і ще 21 особа була поранена.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада 2016 року.

XS
SM
MD
LG