Доступність посилання

ТОП новини

Рада не знайшла голосів для ратифікації угоди про державні закупівлі СОТ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Депутатам Верховної Ради забракло голосів для ратифікації президентського законопроекту про приєднання України до Угоди про державні закупівлі Світової організації торгівлі. За відповідне рішення проголосували 159 депутатів з 259 присутніх.

Відтак це питання перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій переніс до розділу раніше обговорюваних і зазначив, що друга спроба голосування відбудеться завтра.

«Вже 12 років ринок України відкритий для будь-яких іноземних постачальників, в той час як ринок країн-членів угоди, а це 28 країн ЄС, США, Канада, Японія, – для українських експортерів закриті. Ми провели успішні переговори в Женеві і домовилися про приєднання до угоди на тих самих умовах. У нас вже є компанії, які готові з наступного місяця після ратифікації брати участь в тендерах. Наприклад, в тендері у Ірландії на розпізнавання облич потенційних злочинців. Я закликаю підтримати законопроект», – закликав тим часом заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

В свою чергу голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко зазначила, що завдяки угоді українським компаніям відкриється доступ до нових міжнародних ринків збуту з річним обсягом закупівель 1,7 трильйонів доларів.

Заявку про приєднання до угоди про державні закупівлі СОТ Україні подала у 2011 році.

XS
SM
MD
LG