Доступність посилання

ТОП новини

Представник Путіна в анексованому Криму став «почесним кримчанином»


Олег Белавенцев
Олег Белавенцев

Підконтрольний Росії парламент Криму присвоїв вищу нагороду – звання «Почесний громадянин Республіки Крим» – повноважному представнику президента Росії в Криму Олегу Белавенцеву і сенатору Ради Федерації Росії від Криму Сергію Цекову.

Такі пропозиції вніс спікер парламенту анексованого Росією Криму Володимир Константинов, повідомляє проект Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії.

Почесне звання Олег Белавенцев отримав за «видатні заслуги, досягнуті в зміцненні миру і злагоди» на півострові, «плідну діяльність, спрямовану на розвиток і процвітання» регіону, а Цеков – за «видатні заслуги» в державній та громадській діяльності, «значний внесок» в розвиток Криму, захист конституційних прав і свобод кримчан, плідну політичну діяльність, спрямовану на інтеграцію Криму в Російську Федерацію», йдеться в поданні.

Серед проросійських політиків вже знайшлися критики. Зокрема, перший і єдиний президент Криму Юрій Мєшков обурений нагородженням цим званням Сергія Цекова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Росією Криму і Севастополя. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG