Доступність посилання

ТОП новини

Найєм: «Блок Порошенка» вирішив, що Яценюк має залишити посаду прем’єра протягом 3 місяців


Мустафа Найєм, архівне фото
Мустафа Найєм, архівне фото

Народний депутат із фракції «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» Мустафа Найєм повідомив, що фракція вирішила: прем’єр-міністр Арсеній Яценюк має піти у відставку протягом трьох місяців.

Як сказав він після засідання фракції, в якому взяв участь президент Петро Порошенко, голова держави не пояснив, чому це має статися саме за три місяці.

За словами Найєма, на засіданні фракції сприйняли як помилку невдалий результат голосування 16 лютого за недовіру урядові, вважаючи, що Яценюк мав піти у відставку.

Крім того, додав Найєм, під час засідання Порошенко емоційно й голосно заперечував думки, які висловлює частина депутатів, що такий результат голосування став наслідком «змови з олігархами», і критикував тих депутатів із фракції, які не проголосували за відставку уряду.

16 лютого Верховна Рада після звіту уряду, який вона відхилила, визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, але не змогла ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів: за це проголосували лише 194 депутати за мінімально необхідних 226. Після цього низка фракцій коаліції, за винятком «Фронту змін» (цю партію очолює Яценюк), стали висловлюватися за необхідність радикальних змін в уряді – чи то з нинішнім прем’єром, чи без нього, зі створенням цілком нового уряду.

XS
SM
MD
LG