Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують повторно проголосувати щодо відставки уряду


На сайті Верховної Ради України оприлюднили тексти зареєстрованих 17 лютого постанов про скасування результатів голосування про недовіру уряду, яке відбулося 16 лютого.

Одну з них з подали депутати від «Самопомочі» Олена Сотник і «Батьківщини» Ігор Луценко, другу – депутат від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Антонищак і позафракційні Дмитро Добродомов, Олег Мусій і Богдан Матківський.

Перший проект пропонує скасувати результати голосування Верховної Ради України від 16 лютого і провести повторне голосування.

Другий – скасувати результати голосування Верховної Ради України від 16 лютого і провести новий розгляд «за процедурою, передбаченою статтею 231 та 232 закону України «Про Регламент Верховної Ради України».

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. За це проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

XS
SM
MD
LG