Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у злочинах проти Майдану офіційно підозрюють 276 людей


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У кримінальних провадженнях щодо злочинів під час Революції гідності оголосили про підозру 276 людям, повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

«Загалом притягають до кримінальної відповідальності, тобто повідомлено про підозру і розслідуються кримінальні провадження щодо 276 осіб», – сказав Горбатюк.

Він додав, що шоста частина з них – високопосадовці.

Всього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули у лютому 2014 року. Тоді під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

Раніше у ГПУ повідомляли, що розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, проте обвинувальних вироків щодо цих проваджень іще немає.

У злочинах проти Майдану підозрюють низку колишніх високопосадовців, зокрема, колишній президент України Віктор Янукович підозрюється у перевищенні ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і у причетності до масових вбивств активістів Майдану.

XS
SM
MD
LG