Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає депутатів підтримати безвізові закони в редакції, якої вимагає ЄС


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко закликає народних депутатів ухвалити закони, необхідні для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом, у редакції, якої вимагає ЄС.

У зверненні до депутатів Верховної Ради Порошенко заявив, що парламентсько-урядова криза, вихід з якої потребує швидких і рішучих дій, жодним чином не повинна перешкоджати європейській інтеграції України.

«Залишився буквально один-єдиний день, навіть лише вечір, для ухвалення останніх кількох законів, які відчиняють двері громадянам України для безвізових поїздок до країн Євросоюзу. В Брюсселі та інших європейських столицях я все зробив для швидкої формалізації рішення про безвізовий режим. Цю формалізацію Єврокомісія почне буквально завтра, якщо сьогодні ви, українські парламентарі, ухвалите необхідні закони», – сказав глава держави.

Порошенко заявив, що його «насторожує» і «тривожить» бажання деяких депутатів і комітетів «поліпшити» ці документи.

«Правила приєднання до престижного клубу країн з безвізовим режимом – це їхні правила, і до них нас ніхто не силує. Але є чіткий запит суспільства прийняти ці нововведення. Більшість з них стосуються так чи інакше питань боротьби з корупцією. І це насамперед наш український інтерес. Це нам потрібно в першу чергу, а не Євросоюзу… Прошу вас, як давно радять нам європейці, грати за правилами Євросоюзу, а не гратися з правилами», – додав президент.

Під час вечірнього засідання 18 лютого депутати планують розглянути три законопроекти щодо лібералізації візового режиму. Це законопроект стосовно удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, законопроект щодо удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації, а також законопроект щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Спікер парламенту Володимир Гройсман доручив апарату Верховної Ради України зібрати максимальну кількість народних депутатів на вечірнє засідання о 16:00.

Під час ранкового засідання у сесійній залі були відсутні фракції «Самопоміч» та «Батьківщина», але вони пообіцяли взяти участь у розгляді «безвізових» законопроектів.

XS
SM
MD
LG