Доступність посилання

ТОП новини

Рада почала розглядати «безвізовий пакет»


У Верховній Раді України почався розгляд трьох законів, необхідних для візової лібералізації, – про діяльність Спеціальної антикорупційної прокуратури, Нацагенства з управління активами, одержаними корупційним шляхом, і щодо процедури спеціальної конфіскації таких активів.

У сесійну залу для розгляду цих законів повернулися фракції «Батьківщина» і «Самопоміч».

«Сьогодні історичний момент. Довго українці йшли до возз’єднання з європейською родиною. Настає момент істини, в який кожен для себе ухвалює рішення», – сказав на початку вечірнього засідання спікер Володимир Гройсман.

Представник президента у парламенті Степан Кубів зачитав звернення Петра Порошенка до депутатів, у якому нагадав, що це «останній момент» для ухвалення узгоджених з Європою законів, і у разі невдалого голосування скасування віз для українців може бути відкладене.

У цьому зверненні президент України закликав народних депутатів ухвалити закони, необхідні для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом, у редакції, якої вимагає ЄС.

Під час ранкового засідання у сесійній залі були відсутні фракції «Самопоміч» та «Батьківщина», але вони пообіцяли взяти участь у розгляді «безвізових» законопроектів.

XS
SM
MD
LG