Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція продовжує існувати, попри вихід «Самопомочі» – Сюмар


Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар

Попри вихід з коаліції фракції партії «Самопоміч», коаліція продовжує існувати. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила народний депутат України від «Народного фронту» Вікторія Сюмар.

«Наскільки мені відомо Радикальна партія не викликала своїх підписів з під коаліційної угоди. Олег Ляшко сьогодні заявив про готовність повернутися. І це означає, що є три фракції, сумарна кількість голосів яких становить 226 голосів. І фактично це означає, що коаліція все ж таки існує. Формально», – зазначила Вікторія Сюмар.

Депутат вважає, що є парламентська криза і що вихід двох фракцій призведе «до різкого зниження якості роботи парламенту».

Фракція об’єднання «Самопоміч» сьогодні заявила про вихід з парламентської коаліції. Раніше про вихід з коаліції оголосила «Батьківщина».

Це стало наслідком голосування за відставку уряду. 16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, яку, серед інших, підтримувала фракція Радикальної партії. Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Фракція Радикальної партії вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, проте у січні видання «Українська правда» повідомляло про можливе повернення фракції Радикальної партії в коаліцію і делегування їхніх представників на посади віце-прем’єр та міністра екології.

Як заявив Радіо Свобода лідер партії Олег Ляшко, Радикальна партія пропонує створення нової коаліції, підписання нової коаліційної угоди та формування нового складу уряду.

У 2014 році сформували коаліцію «Європейська Україна», до складу якої увійшли п’ять парламентських фракцій: «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», об’єднання «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG