Доступність посилання

ТОП новини

Депутат БПП: треба запрошувати до коаліційних переговорів «Самопоміч» і «Батьківщину»


Мустафа Найєм
Мустафа Найєм

До переговорів про створення нової коаліції потрібно запрошувати «Батьківщину» і «Самопоміч», відправивши перед тим уряд у відставку, заявляє народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

За його словами, з виходом «Самопомочі» більшість втратила партнерів, які прийшли до Верховної Ради після Революції гідності, натомість коаліцію «тепер створюють люди, наближені до Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського, до кого завгодно, тільки не до Майдану».

«З цієї ситуації, мені здається, є вихід, коли ми дійсно можемо запросити «Самопоміч» і «Батьківщину» за стіл переговорів. Для цього ми маємо прибрати цей уряд. І сісти домовлятися про новий формат уряду», – сказав Найєм.

18 і 19 лютого спікер парламенту України Володимир Гройсман оголосив про вихід із коаліції фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч». Фракція Радикальної партії заявила про вихід із коаліції ще у вересні минулого року.

18 лютого народний депутат України від «Народного фронту» Вікторія Сюмар в ефірі Радіо Свобода заявила, що, попри вихід фракції партії «Самопоміч», коаліція продовжує існувати. За її словами, Радикальна партія так і не викликала своїх підписів з-під коаліційної угоди. Олег Ляшко це заперечує.

Без «Батьківщини», «Самопомочі» і Радикальної партії коаліція не набирає 226 голосів, необхідних для ухвалення рішення в парламенті.

XS
SM
MD
LG