Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську вшанували пам’ять Романа Гурика та Героїв Небесної сотні


На обеліску зображений 19-річний Роман Гурик, який загинув 20 лютого 2014 року на Євромайдані
На обеліску зображений 19-річний Роман Гурик, який загинув 20 лютого 2014 року на Євромайдані

В Івано-Франківську на території Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника біля обеліску студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, сьогодні відбулося віче-реквієм на вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні.

На обеліску зображений 19-річний студент цього університету Роман Гурик, який загинув 20 лютого 2014 року на Євромайдані від пострілу снайпера.

Священики відправили панахиду за Романом Гуриком та усіма Героями Небесної сотні. Їхню пам’ять вшанували покладенням квітів та хвилиною мовчання.

На захід прийшли студенти філософського факультету, на якому навчався Роман Гурик, та учні коледжу при університеті.

Як сказав Радіо Свобода проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Шарин, від показової масовості та виступів відмовилися свідомо, «щоб не перетворити святу річ на формальність, бо кожен українець повинен розуміти, що Майдан не закінчується, він повинен бути у наших серцях і головах».

Натомість студенти підготували літературно-музичну композицію-реквієм «Герої не вмирають».

Як повідомила заступник декана філософського факультету Лілія Борисевич, в університеті створять аудиторію Романа Гурика, в якій будуть його життєпис, світлини з Майдану і з родинного архіву Гуриків.

Загалом родом з Прикарпаття сім активістів, які загинули на Майдані. Напередодні Дня Героїв Небесної сотні Івано-Франківська обласна держадміністрація ухвалила рішення про виділення з обласного бюджету їхнім родинам по десять тисяч гривень.

XS
SM
MD
LG