Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Держдума відхилила законопроект про покарання за демонстрацію гомосексуальності


У Росії Державна дума, нижня палата парламенту, відхилила законопроект, що мав передбачити штрафи чи й арешт за публічну демонстрацію гомосексуальності.

Наразі не відомо, чи ініціатори законопроекту, депутати від Комуністичної партії, будуть намагатися внести його на розгляд знову.

Місяць тому профільний для законопроекту комітет Держдуми, з конституційного законодавства і державного будівництва, теж відхилив цей законопроект і закликав голосувати проти нього на сесійному засіданні.

Документ, внесений до Держдуми в жовтні 2015 року депутатами від Комуністичної партії Російської Федерації Іваном Нікітчуком і Миколою Ареф’євим, пропонував доповнити Кодекс Росії про адміністративні правопорушення статтею «Публічне виявлення нетрадиційних сексуальних відносин». За «публічну демонстрацію збочених сексуальних уподобань у громадських місцях» пропонувалося запровадити штраф до п’яти тисяч рублів (на сьогодні трохи більше ніж 1700 гривень), а за ті ж дії на території освітніх, культурних та молодіжних установ – адміністративний арешт на 15 діб.

У комітеті Держдуми визнали такий захід зайвим, із урахуванням чинного в Росії з 2013 року закону про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх, який передбачає штраф у розмірі одного мільйона рублів (нині це майже 350 тисяч гривень). Крім того, «Роскомнагляд» блокує інтернет-ресурси, на яких, як вважають у відомстві, ведеться така пропаганда.

Ті рішення 2013 року викликали широке засудження у світі й навіть бойкот урочистих церемоній зимових Олімпійських ігор 2014 року в російському Сочі з боку кількох західних лідерів.

XS
SM
MD
LG