Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 22 порушення перемир’я за день


У прес-центрі штабу української воєнної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів у частині сходу України повідомили про 22 випадки порушення сепаратистами режиму припинення вогню за день.

12 із них сталися на донецькому напрямку, повідомив речник штабу Сергій Жмурко, ще 10 на маріупольському.

При цьому, мовиться в повідомленні, в кількох випадках українські військові були змушені відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

На донецькому напрямку, повідомили у прес-центрі, особливо інтенсивно вогонь вівся зі стрілецької зброї в напрямку Красногорівки, Пісків та Опитного, поблизу Троїцького опорний пункт Збройних сил України обстріляли з зенітної установки, а біля села Луганське по позиціях українських військових застосовувався кулемет великого калібру.

На маріупольському напрямку зафіксовано 10 провокативних обстрілів із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї; зокрема, біля Гнутова українські підрозділи були обстріляні з 82-міліметрового міномета з населеного пункту Октябрь.

Відео: Військове телебачення України

Донецькі сепаратисти заявили раніше у п’ятницю, що українські силовики за всю попередню добу порушили режим припинення вогню 27 разів, здійснивши 49 обстрілів сепаратистських позицій, із них 27 разів мінометами калібру 82 і 120 міліметрів, 17 разів зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї і 5 разів із зенітних установок.

Донецькі сепаратисти стверджують, що ці обстріли велися з населених пунктів Піски, Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка по околицях донецького аеропорту, включно з селом Спартак, селищем Жабичеве і районом «Вольво-центру», а також по Петровському району в західній частині окупованого Донецька.

Увечері вони додали до своїх заяв, що українські силовики, за їхніми словами, обстріляли селище Старомихайлівка в Кіровському районі в західній частині Донецька, випустивши по ньому понад 70 мін калібру 120 міліметрів.

Луганські сепаратисти востаннє наразі говорили про два обстріли з боку українських сил за всю попередню добу ще вранці.

У зоні бойових дій у частині сходу України має діяти режим припинення вогню, але він постійно порушується. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну, а звинувачення в таких порушеннях на свою адресу заперечують, заявляючи, що були змушені стріляти у відповідь.

XS
SM
MD
LG