Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойовики на Донбасі стріляли понад півсотні разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомили у суботу, що впродовж 19 лютого проросійські бойовики на Донбасі 54 рази обстріляли позицій українських військ, переважно на донецькому та маріупольському напрямках.

«Бандформування бойовиків відкривали вогонь з 82-міліметрового міномета, зенітної установки та бойової машини піхоти по наших укріпленнях в районі Красногорівки та населеного пункту Гнутове. Вночі російські найманці вели інтенсивний вогонь в районі Мар’їнки з гранатометів та стрілецької зброї. Також з гранатометів різних систем були обстріляні українські позиції у Водяному, Опитному, Пісках, Авдіївці, Зайцевому та Майорську. В районі Широкіного було зафіксовано проліт безпілотного літального апарату», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті цих обстрілів українських військовослужбовців немає.

Бойовики з угруповання «Донецька народна республіка» на своїх сайтах повідомили, що нч на територіях, які вони контролюють, минула без обстрілів. Водночас так звана «народна міліція ЛНР» заявляє, що українські силовики обстріляли з автоматичного гранатомета і великокаліберного кулемета райони поблизу села Калинівка. Як пишуть луганські сепаратисти, втрат немає.

У зоні бойових дій у частині сходу України має діяти режим припинення вогню, але він постійно порушується. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну, а звинувачення в таких порушеннях на свою адресу заперечують, заявляючи, що були змушені стріляти у відповідь.

XS
SM
MD
LG