Доступність посилання

ТОП новини

Біля пам’ятника Шевченку в Харкові згадали героїв Небесної сотні


Біля пам’ятнику Тарасу Шевченку у Харкові, де у 2013-2014 роках збирався Євромайдан, у суботу відбулося жалобне народне віче з шанування героїв Небесної сотні, серед яких троє харків’ян – Юрій Паращук, Влад Зубенко та Євген Котляр. Їхні імена зокрема поминали під час молебню.

На акції виступили родичі героїв Небесної сотні. Вони закликали людей не сумніватися в доцільності громадського опору проти режиму Януковича під час Євромайдану і висловили переконаність, що не менш складні випробування в українців ще попереду.

Священик УПЦ (КП) Віктор Маринчак, який підтримував харківський Євромайдан, на віче сказав: «Ми перетнули таку межу, таку яскраво червону лінію, після чого повороту назад немає. І тоді була війна, яка все ще триває, і тепер у нас тяжкі випробування, і тепер у нас системна робота проти ворога, який нас хоче повернути назад».

Біля пам’ятника Шевченку активісти також розгорнули мобільну фотовиставку, присвячену Євромайдану у Харкові.

Після народного віча його учасники зі стометровим прапором України пройшли колоною до пам’ятного знаку на честь загиблих за волю і незалежність України у сквері навпроти будівлі Держпрому.

По вулиці Сумській, за маршрутом руху колони, був перекритий рух автотранспорту.

Акцію посилено охороняли правоохоронці. Поліція спільно з кінологами перед початком віча ретельно перевіряла територію, оглянувши кожен смітник на наявність вибухових пакетів. Це, як пояснили в поліції, зробили для того, щоб запобігти можливим атакам на кшталт теракту 22 лютого 2015 року з людськими жертвами біля палацу Спорту.

Сьогодні в Україні – День героїв Небесної сотні, пам’ять яких минулорічним указом президента щорічно вшановуватимуть 20 лютого.

XS
SM
MD
LG