Доступність посилання

ТОП новини

Через авіаудари США у Лівії загинули двоє співробітників посольства Сербії – Дачич


Після авіаударів США по ісламістах у Лівії, Сабрата, 19 лютого 2016 року
Після авіаударів США по ісламістах у Лівії, Сабрата, 19 лютого 2016 року

У Сербії заявляють, що у результаті авіаударів США на заході Лівії у п’ятницю загинули двоє співробітників сербського посольства, викрадених у листопаді 2015 року. Про це 20 лютого заявив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич.

«На жаль, наслідком атак проти угруповання «Ісламська держава» стала втрата їх життів», – сказав Дачич на прес-конференції у Белграді.

Співробітників сербського посольства Сладяну Станкович і Йовіцу Степіча захоплені 8 листопада минулого року під час нападу на дипломатичну автоколону у районі міста Сабрата.

За словами голови МЗС Сербії, проведені раніше переговори з викрадачами не дали результату, оскільки ті зажадали величезного викупу. Івіца Дачич також заявив, що Белград направить Вашингтону ноту протесту в зв’язку з тим, що сербська влада не була попереджена про авіаудари по Сабраті, де тримали заручників.

Представники США заявили, що удари були спрямовані по табору джигадистів, дії яких загрожували безпеці США і їх громадян.

За інформацією Генеральної прокуратури Лівії, один з поранених розповів, що більшість з майже 50 загиблих були бойовиками угруповання «Ісламська держава», які нещодавно прибули до Лівії для підготовки терактів у Тунісі.

XS
SM
MD
LG