Доступність посилання

ТОП новини

Компанія «СКМ»: напад на офіс 20 лютого є порушенням верховенства права


У центрі Києва активісти розгромили «Альфа-банк» і закидали камінням офіс Ахметова (відео)

Компанія «СКМ», чий офіс на вулиці Десятинній у центрі Києва 20 лютого закидали камінням, розцінює інцидент як грубе порушення верховенства права і поваги до приватної власності.

«Напад на офіс СКМ ми розцінюємо як грубе порушення не лише громадського порядку, а й європейських цінностей, насамперед верховенства права та поваги до приватної власності», – йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

«Подібні погроми завдають шкоди іміджу України як цивілізованої країни з європейськими цінностями, тому їх ініціатори і учасники – не патріоти», – додають в компанії.

При цьому «СКМ» висловлює подяку правоохоронним органам, і закликає правоохоронців «вжити всі необхідні дії для того, щоб зупинити погроми в Києві».

20 лютого в центрі Києва протестувальники під прапорами здебільшого ОУН закидали камінням офіс компанії «СКМ» мільярдера Ріната Ахметова, а також розтрощили приміщення «Альфа-банку». Повідомлялось також, що вони рушили до приміщення «Сбербанку Росії» в районі станції метро Арсенальна, але не змогли завдали значних пошкоджень, бо там на активістів уже чекав кордон поліції. Інформації про постраждалих чи затриманих не було.

Після цього управління поліції у місті Києві повідомило про відкриття кримінальних проваджень через хуліганські дії у центрі Києва. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за частиною 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG