Доступність посилання

ТОП новини

ВККС продовжила термін відсторонення від посади Оберемка та ще двох суддів


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Вища кваліфікаційна комісія суддів України продовжила строк відсторонення від посади трьох суддів ще на один місяць у зв’язку з притягненням їх до кримінальної відповідальності.

Як повідомила прес-служба комісії, рішення ухвалене на підставі клопотання Генерального прокурора України щодо відсторонення від посади судді Бориспільського міськрайоннного суду Київської області Сергія Вознюка, суддю Печерського районного суду Києва Світлану Волкову та суддю Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка.

У березні минулого року стало відомо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсторонила Оберемка від посади судді Макарівського районного суду Київської області строком на два місяці, після цього відсторонення продовжували ще кілька разів.

30 червня 2015 року слідчі київської прокуратури завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт щодо судді Владислава Оберемка. Його звинувачують у хуліганстві, погрозі вбивством, а також погрозі щодо працівника правоохоронного органу.

Вознюка та Волкову обвинувачують у постановленні завідомо неправосудних рішень у кримінальних провадженнях.

XS
SM
MD
LG