Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко зустрівся зі Штайнмайєром та Еро


(ілюстративне фото)
(ілюстративне фото)

Президент Петро Порошенко зустрівся з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Марком Еро та Франком-Вальтером Штайнмайєром, які прибули у понеділок до України з дводенним візитом.

Як повідомляє прес-служба українського президента, співрозмовники обговорили ситуацію на Сході України та стан виконання Мінських домовленостей. Президент Порошенко висловив занепокоєння чисельними порушеннями режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків, а також використанням ними забороненої зброї. «Співрозмовники констатували необхідність політичної волі з боку Росії для зупинення обстрілів», мовиться у повідомленні.

У зустрічі, як мовиться у повідомленні, також обговорили координацію дій напередодні зустрічі міністрів закордонних справ «Нормандської четвірки», яка відбудеться у Парижі 3 березня.

Петро Порошенко, вітаючи Жан-Марка Еро з призначенням на посаду глави зовнішньополітичного відомства Франції, висловив задоволення тим, що свій перший закордонний візит він здійснив саме в Україну.

Раніше цього дня міністри мали зустріч і з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком – вони висловили свою стурбованість політичною кризою в Україні та підтримку курсу реформ.

XS
SM
MD
LG