Доступність посилання

ТОП новини

Для реформ в Україні потрібні ефективний уряд і парламент – голова МЗС Франції


Жан-Марк Еро
Жан-Марк Еро

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що для проведення необхідних реформ в Україні потрібні ефективні уряд і парламент. Про це він сказав на прес-конференції у Києві у вівторок.

«За останні 14 місяців чинний український уряд провів безліч реформ, але все ще багато роботи на цьому шляху. І для цього потрібен уряд, який може йти вперед, а також ефективний парламент, який проводить обговорення та ухвалює закони, необхідні для цих реформ, спрямованих на процвітання України», – сказав Еро.

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції Франк-Вальтер Штайнмайєр та його французький колега Жан-Марк Еро перебувають в Україні з дводенним візитом. Напередодні відбулася їхня зустріч з президентом і прем’єром. Як повідомляли раніше у прес-службі німецького МЗС, може відбутися також і зустріч з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко.

16 лютого Верховна Рада України визнала незадовільною минулорічну роботу уряду. При цьому депутатам забракло голосів для того, щоб висловити недовіру Кабінетові міністрів. Після цього фракції «Батьківщина» і «Самопоміч» оголосили про свій вихід з коаліції. Фракція «Батьківщина» напередодні закликала президента і спікера негайно скликати позачергове засідання парламенту для голосування за відставку уряду. Наступне пленарне засідання парламенту, згідно з розкладом, заплановане на 15 березня.

XS
SM
MD
LG