Доступність посилання

ТОП новини

Боснійський лідер мусульман заявив про погрози з боку ісламістів


Боснійський релігійний лідер мусульман Хусейн Кавазовіч попросив владу про захист після того, як отримав погрози від ймовірного члена екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Звернення надійшло після того, як боснійські ЗМІ показали відео людини з прапором ісламістів, яка погрожує «перерізати горлянку» Кавазовічу. За даними громадського телерадіомовлення FTV, людина, яка погрожувала Кавазовічу, це, найімовірніше, боснійський мусульманин Амір Селімович, який приєднався до ісламістів в Сирії в 2014 році.

«Ми сподіваємося, що державні інститути візьмуть під контроль це питання», – заявили в прес-службі Кавазовіча.

Міністр безпеки Боснії і Герцоговини Драган Мектіч заявив, що погрози «серйозні», держава приймає «додаткові заходи безпеки» щодо особи Кавазовіча.

Після терактів в Парижі, що забрали життя 130 людей, Кавазовіч неодноразово засуджував ісламський екстремізм і радикалізацію боснійських мусульман, які складають 40% населення приблизно 4-мільйонної Боснії і Герцоговини.

Влада заявляє, що близько 50 з 200 боснійців, які приєдналися до екстремістського угруповання в Сирії і Іраку повернулися додому, щонайменше 26 були вбиті.

XS
SM
MD
LG