Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи


У білоруському Мінську 24 лютого розпочалося чергове засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі, повідомила прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Останнє засідання групи проводилося минулого тижня. За підсумками цього засідання представник України в контактній групі Леонід Кучма заявив, що без гарантування безпеки врегулювання ситуації на Донбасі неможливе.

23 лютого міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр у Києві заявив, що ситуація з безпекою на Донбасі не повинна бути виправданням відсутності роботи з підготовки закону про вибори. Він зазначив, що необхідно працювати над законом про вибори, так і над умовами їх проведення.

Штайнмаєр наголосив, що необхідно підготувати наступний крок до переговорів «нормандської четвірки» в Парижі 3 березня і працювати саме над питаннями підготовки виборів.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів. Сепаратисти і Росія, яка підтримує їх, вимагають, щоб Україна ухвалила для цих виборів окремий закон, що був би також узгоджений із лідерами збройних сепаратистських угруповань, які Київ визнав терористичними.

XS
SM
MD
LG