Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі не знають про план «Б» щодо Сирії


Сирійський район Дераа, ілюстративне фото
Сирійський район Дераа, ілюстративне фото

Російське агентство ТАСС, посилаючись на неназване джерело в Кремлі, повідомляє, що в Москві нічого не знають про якийсь американський план «Б», про який попередив Вашингтон.

Напередодні держсекретар США Джон Керрі виступив у Сенаті із планом щодо перемир’я в Сирії і повідомив про наявність плану «Б» – для випадку, якщо Дамаск і Москва в найближчі дні не продемонструють серйозності своїх намірів щодо перемир’я і переговорів про «перехідний політичний період». «Зараз ведеться активна дискусія з питання про план «Б» на той випадок, якщо ми не досягнемо успіху за столом переговорів», – заявив Керрі, виступаючи у вівторок у сенатському Комітеті США з міжнародних відносин

У середу президент Росії Володимир Путін і король Саудівської Аравії Салман провели телефонну розмову щодо спільних пошуків шляхів мирного врегулювання збройного конфлікту в Сирії. За словами Володимира Кожина, помічника президента Росії, обидва політики обговорили також питання військово-технічного співробітництва між двома країнами.

У повідомленні Кремля йдеться, що Путін роз’яснив королю Салману суть угоди, досягнутої Вашингтоном і Москвою щодо режиму припинення вогню, яке має набути чинності 27 лютого.

Також в середу президент Росії провів телефонну розмову з президентом Ірану Гассаном Роугані – темою бесіди був теж конфлікт у Сирії.

У повідомленнях західних агентств відзначається, що ні джихадистське угруповання «Ісламська держава», ані екстремісти «Аль-Каїди» і пов’язаного з нею Фронту «Ан-Нусра» не є учасниками нинішніх домовленостей.

XS
SM
MD
LG