Доступність посилання

ТОП новини

США збудують у Польщі протиракетну «фортецю» – ЗМІ


Перші американські військові з’явилися на півночі Польщі у селищі Редзіково, де США розпочинають спорудження комплексної системи протиракетної оборони. Про це пише польське видання Dziennik Bałtycki.

Як повідомляє видання, Пентагон вже підписав контракт на будівництво цього протиракетного щита. На спорудження системи з американського бюджету виділили 182 мільйони доларів. Масшабні роботи, нагляд за якимиздійснюватимуть американські військові інженери, планують завершити до квітня 2018 року, про це поінформував ще у грудні минулого року, поблизу Редзікова у місті Слупськ посол США у Польщі Пол Джонс.

Як раніше повідомляли польські ЗМІ, поява американського протиракетного щита у Польщі є реакцією США на агресивну політику Кремля. Майже ідентичну протиракетну систему встановлюють також на території Румунії у селищі Девесел. Обидва комплекси мають бути елементом європейського протиракетної оборони.

Угода про розміщення ракет була підписана Польщею і НАТО в 2010 році з метою захистити країни НАТО від потенційної загрози балістичного удару з боку «країн-ізгоїв».

Система, яку спорудять у Редзіково, відчутно ускладнить ймовірну ворожу активність в повітряному просторі Польщі. ЗМІ Польщі вже назвали її «протиракетною фортецею».

Росія реагує на ініціативу США негативно, вбачаючи у протиракетному щиті загрозу своїм інтересам.

XS
SM
MD
LG