Доступність посилання

ТОП новини

У Києві перенесли засідання суду у справі кримського екс-депутата Ганиша


Василь Ганиш
Василь Ганиш

Чергове засідання у Дніпровському районному суді Києва у справі колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша перенесли на 2 березня.

Як передає із зали суду кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», засідання перенесли через відсутність адвоката Ганиша «за сімейними обставинами». Обвинувачений у державній зраді екс-депутат прибув на суд.

Сторону обвинувачення тепер представляють нові прокурори. Колишній держобвинувач Сергій Хальзев, як пояснили, звільнений з органів.

Очікувалося, що на засіданні 25 лютого буде допитаний ще один свідок з боку захисту, а також продовжиться вивчення доказів, зібраних слідством.

Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року за виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишнього депутата взяли під варту, оскільки він перебував у розшуку, а Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і цим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політикові закидають те, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні парламенту анексованого Росією Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним у залі, хто проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необґрунтованими.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG