Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу ІСТV


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ІСТV.

Як повідомляє прес-служба відомства, розглянувши звернення громадян щодо трансляції серіалів «Син батька народів» і «Диверсант – 2. Кінець війни», Нацрада призначила телеканалу ІСТV позапланову перевірку щодо дотримання законодавства про кінематографію.

«У своїх скаргах громадяни зазначили, що вважають неправомірним показ цих серіалів. Зокрема у фільмі «Син батька народів» серед головних і другорядних персонажів багато таких, які уособлюють радянську владу сталінського періоду; є образи представників радянських органів безпеки… У телесеріалі «Диверсант – 2. Кінець війни» наявні образи представників російського військового командування», – йдеться у повідомленні.

У Нацраді вказують на ознаки порушення вимог частини другої статті 9 закону Україну «Про телебачення і радіомовлення» та частини першої статті 15-1 закону України «Про кінематографію».

Раніше сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» через трансляцію російських фільмів та інцидент з креативним продюсером програми «Подробиці».

Трансляція значної частини російських каналів в Україні заборонена з весни 2014 року. Також під заборону потрапили фільми, які «прославляють російських військових і спецслужб», і російські діячі культури, які підтримують політику Росії щодо України, зокрема анексію Криму.

XS
SM
MD
LG