Доступність посилання

ТОП новини

Франція критикує посилення кордону з боку Бельгії


Табір біженців «Джунглі» у французькому Кале
Табір біженців «Джунглі» у французькому Кале

Франція критикує посилення прикордонного контролю на бельгійському боці кордону. Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев, який перебуває в Брюсселі, висловив сумніви в тому, що план французької влади перемістити мігрантів з табору в Кале змусить їх, як побоюються в Бельгії, рушити на північ, уздовж узбережжя протоки Ла-Манш у бік бельгійських портів.

У четвер суд французького міста Лілль вирішив, що переселення південної частини табору біженців в Кале, відомого як «Джунглі», є законним.

Процес ініціювали правозахисні організації і 250 мігрантів, повідомляє «Бі-Бі-Сі».

Бельгійська сторона оголосила, що близько трьохсот поліцейських були скеровані раніше цього тиджня на фламандське узбережжя для його патрулювання навколо порту Зеебрюґґе. У Брюсселі побоюються напливу «тисяч» мігрантів. Представники бельгійської регіональної влади повідомили, що тільки в січні вони перегородили шлях 950мігрантам, які прямували до Великої Британії. Для порівняння – в листопаді минулого року затриманих було приблизно 350.

У Європейській комісії очікують роз’яснень щодо зміцнення прикордонного контролю з боку Бельгії, повідомляє агентство Reuters.

XS
SM
MD
LG